21 may 2018, 17:06

Актриса 

  Poesía » De amor
410 2 4

Пропити думи в облака на тъмнината.

Навън започва нежно да ръми.

Загубват се в недрата на Земята…

мъгли, прокудени от хиляди мечти.

 

Кому е нужно да обича?

Това е тъжно, сляпо, непонятно…

в етюдна сценка Любовта ще срича —

сценария забравила… горката.

 

Трагедия с привкуси на драма…

лъжа лежи на подиума вкаменена,

aктриса е Любовта — една измама,

примамваща те, театрално пременена…

 

Безверие обидно Любовта играе,

в своите сълзи кинжали тя наостря…

загубиш ли внимание, ще те омае!

И заминаваш си — от себе си ще търсиш прошка!

 

Та, какво? Това е просто постановка…

защо сериозно се приема тоз' спектакъл?

Аз бях публика… зад цветната обложка,

чернееше във фалш предател.

 

Сега театърът приключи — край! Финито!

За мен е време да си тръгна…

насън, ако ме някой пита —

Любовта не съществува!

 

© Мартина Ризова Todos los derechos reservados

Написано в крайно състояние. 

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хареса ми...
    Но!
    Кому е нужно да обича?
    На теб, моме, на теб! Не се предавай пред проблемите. Да те успокоя - какви по-големите те очакват...
  • Благодаря ви, Feel Feel и Велин!
    Относно любовта — искрено се надявам да открия търсеното някой ден.
  • Извинявайте, ама не виждате ли истината. Добре, кажете ми какво е това нещо тук, а аз ще ви кажа истината, както я виждам. Но след други коментари...
  • Много силен стих с точни метафори. Грабна ме. Поздравявам те!
Propuestas
: ??:??