,,За магарето на мост,
за ината прост
много точна
е шопската повеля!"-
каза ми веднъж
моята леля.
,,Друго да е
мож' му навря,
акъл в главата
не мож' му наля!"
Извънредното положение падна,
бройката на болните се вдига -
на някой, някъде в страната
нещо нему недостига
да проумее, прогледне, разбере
какво трябва да прави,
че пандемията не си е отишла
и с маска трябва да борави!
Тръгнали недоволни на протест,
за царя - Ковид това е тест
виждайки ги голи, боси,
никой маска не носи,
как да зарази мнозина
та да се прославим в чужбина!
За някои това е играчка,
но след играчката ще следва плачка!
© Никола Яндов Todos los derechos reservados