28.07.2020 г., 15:17 ч.

Акъл в главата не мож му наля 

  Поезия » Гражданска
1167 0 0

                                     ,,За магарето на мост,

                                     за ината прост

                                     много точна 

                                     е шопската повеля!"-

                                     каза ми веднъж

                                     моята леля.

                                     ,,Друго да е

                                     мож' му навря,

                                     акъл в главата

                                     не мож' му наля!"

                     

                                     Извънредното положение падна,

                                     бройката на болните се вдига - 

                                     на някой, някъде в страната

                                     нещо нему недостига

                                     да проумее, прогледне, разбере

                                     какво трябва да прави,

                                     че пандемията не си е отишла

                                     и с маска трябва да борави!

                         

                                     Тръгнали недоволни на протест,

                                     за царя - Ковид това е тест

                                     виждайки ги голи, боси,

                                     никой маска не носи,

                                     как да зарази мнозина

                                     та да се прославим в чужбина!

                 

                                     За някои това е играчка,

                                     но след играчката ще следва плачка!

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??