А Л Т Е Р Н А Т И В А
На времето имаше звънци по входовете на блоковете,
днес звъним от джобните си компютри
и всички бяха онлайн,демек работеха,
а сега с един случай право в джаза ще ви набутам.
Застава пред таблото със звънците на един вход
младеж креативен,с иронична закачка в очичките
с ръст нагоре изтеглен и рейтинг културен, висок
и най-безцеремонно натиска ги всичките...
По всички балкони цъфват представители
на апартаментите от всички етажи.
-Кой от вас Димитър Георгиев се казва? -
нашият човек от долу пита ги важно.
От последният среден балкон глас мощно гърми...
-Аз съм когото търсиш, казвай! -
-С обявата във вестника дето си я скроил,
трудът си си хвърлил напразно.-
-Защо мислиш така бе, приятел? -
-Няма моторът ти да купувам и няма пари да ти давам.-
-Ах,твойта мама да... нещастна.
Ах,ти...изчадие Долно, Адово...
Ей сега долу кът сляза,
пред очите ти милиони звезди ще затанцуват!-
Но пред всички заканата му останала си напразна,
бързо нашият вдигнал платната и мигом отплавал...
Само,че след трийсет минути отново
звънците пак вдигат тревога...
С мисъл оригинална, свежа и нова
нашето момче е отново долу на входа.
Същата картина пак се повтаря,
на всички става им интересно.
Нашият пак е без нагласа,да преговаря,
а само пита:-Мама тук ли да доведа или да ти оставя адреса?-
22.09.2023г.грСвищов
© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados