Не вярваме в реалността на зимата,
натрапила ни преспи под прозорците
и стегнала капризите на климата
в каноните на ледени пропорции.
Ще трябва да се учим да обичаме
прозрачната симетрия на думите
и призрачният спомен за кокичето
за нас ще е не ерес, а безумие.
© Златина Бонева Todos los derechos reservados