19 oct 2022, 21:14

Ами, да ... 

  Poesía » Otra
141 5 5

Паякът и лястовичка,

за да бъдат по-добре

спретнаха една мъничка

фирмичка „МУХА” ООД.

Те работеха на смени,

чувстваха се тъй честити,

бяха сладко уморени

и живееха си сити.

Но пък, на –

криза тук дойде, вилнее,

тежки станаха им дните -

щом народът огладнее

слаби са му и мухите.

Ами сега?

С верен нюх и ясна мисъл,

даже бяха предвидливи,

за мухите, в евросмисъл –

трябваше да са щастливи,

те откриха бол храна.

Мисълта им е конкретна –

изкусителна в момента

и обилна, квалитетна

е храната в парламента.

 

© toti Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??