5 sept 2006, 23:03

Ангел и Дявол 

  Poesía
903 0 3

Едната е дявола - разбива сърцето ти на малки парчета,
играе си с всяко от тях, всеки ден.
И живота ти уж небрежно обсебва, проклета
е да отнема и разрушава, а ти - да бъдеш покорен.

Посветена на демони, не следва ничий закони,
преследва теб - дори в съня ти присъства.
Силата й е да отмъщава, не се моли на икони,
и умира и се ражда - от огнена клада възкръсва.
 
Другата е ангел - дарява ти цялото щастие на земята,
и обича те и те милва и издига с ръце.
И те иска, летиш със нея, а душата -
пази я от злото, изгражда любов от сърце.

Не ти казва лоши думи и не те наранява,
споделя със теб всичко и болка и радост.
Посветена изцяло, на душата ти мир да дава,
тя е мечта за твоите дни и твоята младост.

Е, кажи коя избираш, не скръствай ръцете,
вземеш ли едната, другата се изгубва, помни...
Реши ли... иска ти се да ги задържиш и двете,
защото аз съм и демон и ангел - аз съм тези две жени!...

© Ивалена Жисова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??