Събужда се ясна нощ,
нито звезда на небето,
с духовната си мощ –
ангелът охранява битието.
Нощта с мъгла покрита –
укрива пътя пред очите,
а луната пак е сърдита –
безсилни са ù лъчите.
Единствено ангелът бял
прониква в нощта мрачна,
от тъмнината оцелял,
сътворявайки я по-удачна.
© Никица Христов Todos los derechos reservados