29 нояб. 2013 г., 15:52

Ангел в нощта 

  Поэзия » Пейзажная
415 0 0

Събужда се ясна нощ,

нито звезда на небето,

с духовната си мощ –

ангелът охранява битието.

 

Нощта с мъгла покрита –

укрива пътя пред очите,

а луната пак е сърдита –

безсилни са ù лъчите.

 

Единствено ангелът бял

прониква в нощта мрачна,

от тъмнината оцелял,

сътворявайки я по-удачна.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??