10 mar 2011, 9:36

Архангели (На Уриил) 

  Poesía » Otra
2273 0 9

На небесните Архангели
                                И по-специално на Архангел Уриил!!!

Стоях сам - между два камъка,
очите ми бяха пълни със тъга.
Падна огън и от пламъка
Архангел Уриил подаде ми ръка.

Развълнувах се, Той не беше сам - 
погледнах към дъгата, видях и Рафаил,
какво се случваше със мен, не знам,
но със тях двамата беше Салатиил.

Какво се случва с мене тук?
Изведнъж появи се и Йофиил,
Архангели, сбъркали сте ме с някой друг,
недостоен съм да ви виждам - много съм грешил...

Уриил ми се усмихна и ми каза - 
"Всеки ти се явява, защото само го е решил".
После бъдещето ми показа
и видях, че под свойте криле ме беше скрил.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
П.С

 

Има седем свети архангели, които стоят пред престола Господен. Това са: Михаил, Гавриил, Рафаил, Уриил, Салатиил, Йехудиил, Варахиил.

 

Архангел Рафаил - е един от седемте свети архангели. Той е могъщ целител на физическите болести и страдания, както на хората, така и на животни. В Библията е споменат във второканоничата Книга на Товит (3:16; 12:12-15)

 

Архангел Салатиил -  е архангел на молитвите, вечен застъпник пред Бога за хората,който ги подбужда да се молят, молитвеник за спасение и здраве. Името Салатиил в превод от еврейски език означава — молитва към Бога, молитвеник Божий, подбуждащ към молитва.Името на този архангел се споменава във второканоничната Трета книга на Ездра (3 Езда 5:16,31)  "... И на втората нощ дойде при мене Салатиил, народният вожд..." (5:16), "... пратен ми бе Ангелът, който беше дохождал при мене по преди нощем..." (5:31) Според преданията, архангел Салатиил се явява на Агар в пустинята, докато тя се моли. "... И още и рече Ангелът господен: ето, ти си трудна, и ще родиш син, и ще го наречеш с име Измаил; защото Господ чу твоето страдание..." (Бит. 16:11)

 

Архангел Йофиил -  се смята за ангела, който изгонил Адам и Ева от рая и е поставен да охранява дървото на познанието на доброто и злото.

 

Архангел Уриил - е един от седемте главни архангели. Името на този архангел означава "божия светлина", "Божествен огън" и се споменававъв второканоничната Трета книга на Ездра (3 Ездра 4:1, 5:20 и 10:28), като ангел, изпратен от Бог на Ездра, за да го наставлява и да му обясни съкровените пътища Божии. Името му се споменава и в апокрифната Книга на Енох, където се описва като "един от светите ангели, ангел на гръмотевиците" (Енох 4:20). Уриил, като сияние на божествения огън, е просветител на помрачените.


 

© Илия Кузев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??