Всеки път на крачка съм от бездната,
от която път обратен няма, знам,
молитви чувам тихи и отчаяни,
но за тях оставам глух и ням.
Страдалците там долу са безчет,
навестила ги е някога смъртта,
а аз, наивникът нещастен, клет,
сам я търся в нощта.
И винаги аз стигам тук, до бездната,
на крачка от пътуване в безкрая,
защото аз пътувам винаги
и винаги театър ще играя
напук на страдалците там долу
в Ада страшен, обвит в мрак,
грешниците плачат много,
но аз невъзмутим съм пак.
И ето! Все така пътувам,
винаги на крачка от смъртта,
ще пея, пиша, дори ще танцувам
но ще остана недокоснат от греха...
© Дилян Георгиев Todos los derechos reservados