15 oct 2015, 21:25

Автострада 

  Poesía » Otra
346 0 0

Автострада

 

Здрачава се и фаровете пипат

извивките в змията от асфалт.

Коли се стрелкат, лекичко залитат -

кутийки разноцветни от метал,

 

понесли я щастливци, я несретник.

А в жълто кръглоликата луна

(или във бяло супермаркет) свети

с егоистична, хладна светлина.

 

Светът е неестествен до полуда

във ярки цветове от халоген -

катастрофирал и спасен по чудо

шофьор, мечти разбил, обезверен,

 

нелепо гледащ как поток безкраен

го подминава и напред лети. . .

Добре помни го - утре (кой ли знае?)

на мястото му може да си ти.

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??