25 nov 2008, 0:12

Аз и врабчетата 

  Poesía
529 0 3

Аз и врабчетата

 

Слизам по стълбите на гръб с умората,
нося я с дни непрестанно със мен.
Здраво ме хваща в плен за простора
с щипка. И здраво. И хваща ме. В плен!

 

Нося я с мен и на спирката спираме.
(Щом там се спира е спирка, нали?)
Търсим на спирката знак. Не намираме.
Нас ни намериха. Взе да вали.

 

Нас ни намериха трите врабчета
точно на спирката. А там вали.
Те си подскачаха с малки крачета,
мислеха май, че снегът е трохи.

 

Щях да им кажа, че не е за ядене,
щях да им кажа като на момчета,
но се огледах. На спирката с мене
нямаше никого. Освен врабчетата.

© Владислава Генова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??