25 jun 2008, 13:58

Аз или ти 

  Poesía
574 0 2
С ръце загадъчни и пищни
посегнах да прегърна тебе.
Страх ли те е? Аз съм хищник -
тази нощ ще те издебна.
До днес се криех непрестанно
от чувствата си тъй първични.
В устните ми бе събрано
първородното обичане.
Инстинктът ме доведе тука -
при твоите очи студени.
На душата ти почуках.
Ти отвърна: "Победена
се чувствам вече от мъжете.
Наказаха ме със измама."
И аз навлязох във сюжета
на твоята житейска драма -
за да видя, че е празно.
Че е нямало актьори.
Ах, само някаква омраза
в теб можа да проговори.

Видя заплахата поредна
и в мрак от чувства ме затвори.
Но не беше ли по-редно 

хищникът да те пребори?

© Валери Шуманов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??