АЗ ТЪРСЯ
Аз търся още Дявола и Бога…
Прескачам на комшиите плета.
Аз силно искам. Още мога.
И вярвам в чудесата на света…
Сънувам пак намазана филия…
Приятелите, синьото небе.
Морето, гдето дупка да пробия…
И дивото, което ме зове…
Аз пак съм същото момче, не крия!
От тъмното и днеска ме е страх!
За първенство в махалата пак се бия…
Щом ми покажат пръст, избухвам в смях!...
Какво не бих дал детството да върна.
И да подгоня детските мечти!
И с детските очи света да зърна...
За миг това представяш ли си ти?!
Но аз съм натоварен със години…
На мойте плещи времето тежи!
Но моят дух е още по бикини
И като пеперуда в светлото кръжи!...
© Христо Славов Todos los derechos reservados