29.12.2012 г., 11:12 ч.

Аз още търся 

  Поезия » Гражданска
305 0 0

        АЗ ТЪРСЯ

 

Аз търся още Дявола и Бога…

Прескачам  на комшиите плета.

Аз силно   искам. Още  мога.

И вярвам в чудесата на света…

 

Сънувам   пак намазана филия…

Приятелите,  синьото  небе.

Морето, гдето  дупка  да пробия…

И дивото, което ме зове…

 

Аз пак съм  същото момче, не крия!

От тъмното и днеска ме е страх!

За първенство  в  махалата пак се бия…

Щом ми покажат пръст, избухвам в смях!...

 

Какво не бих дал детството да върна.

И да подгоня детските мечти!

И с детските очи  света да зърна...

За миг това представяш ли си ти?!

 

Но аз съм натоварен със години…

На мойте плещи   времето тежи!

Но моят дух  е още по бикини

И като пеперуда в светлото кръжи!...       

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??