Борба със себе си.
Погубване или самолечение.
Война срещу себе си.
Победа или загуба.
Аз съм бялото и черното -
СЪВЪРШЕН КОНТРАСТ.
ПЛОДОНОСНА СЪЩНОСТ.
Убивайки се - раждам възмездие.
Възкръсвайки - стъпквам позора си.
Ранявам смъртно егоизма.
От трона свалям гордостта си.
Потапям правдата в море от кръв.
Аз съм и грехът, и спасението.
Оръжие съм срещу себе си -
мост към най-дълбока пропаст.
Аз съм и кинжалът, и коматът.
Разкъсвам се на хиляди парчета,
за да заситя бесовете си.
Аз съм езичникът, шаманът,
жадният за болка Бог на разрушението.
Аз съм жертвата умилостивител.
Клада и кръст.
Бесило и отрова.
Аз съм екзекуторът.
Аз съм беднякът,
поруган светец.
© Антония Спирова Todos los derechos reservados