18 янв. 2012 г., 12:08

Аз съм... 

  Поэзия » Другая
397 0 1

Борба със себе си.

Погубване или самолечение.

Война срещу себе си.

Победа или загуба.

Аз съм бялото и черното -

СЪВЪРШЕН КОНТРАСТ.

ПЛОДОНОСНА СЪЩНОСТ.

Убивайки се - раждам възмездие.

Възкръсвайки - стъпквам позора си.

Ранявам смъртно егоизма.

От трона свалям гордостта си.

Потапям правдата в море от кръв.

 

Аз съм и грехът, и спасението.

Оръжие съм срещу себе си -

мост към най-дълбока пропаст.

Аз съм и кинжалът, и коматът.

 

Разкъсвам се на хиляди парчета,

за да заситя бесовете си.

Аз съм езичникът, шаманът,

жадният за болка Бог на разрушението.

Аз съм жертвата умилостивител.

Клада и кръст.

Бесило и отрова.

Аз съм екзекуторът.

Аз съм беднякът,

поруган светец.

 

© Антония Спирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??