Аз съм песен
Звездите са пътуващите залези
на любовта, която ни отнесе,
отблясъчни и никак алени,
но натежали от вълнение.
Повява вятър из Вселената
и, дъхав, с песента на птици
оглася клоните на времето.
И ръси цветове, тресчици...
Плодовете въртят се към залеза.
Пълзим върху плодна кора.
И семето дава началото.
Сега то лети с песента.
И птицата тръгна, за изгрева.
Повъртя се във кръг и се спря.
И залезът ходи след нея.
Но с утро посреща го тя.
Животът ѝ е песен.
Животът е една красива песен...
© Йоана Todos los derechos reservados