7 feb 2016, 20:51

Аз съм тази 

  Poesía » Otra
260 0 2

Аз съм тази, която ти рошеше мислите 
щом звездите угаснат, извиквах съня
дремех в ъглите безшумно, като орисница
и боядисвах в бяло полека твоята тъмна коса.
Аз съм тази, която не можеш да скриеш
нито можеш да сложиш под ключ в тъмен шкаф,
а когато притисна те, като вълк тъжно виеш
и проклинаш през сълзи пак поредния гаф.
Аз съм тази, с която вървиш ти по тръните
и наказвам без жалост, може би от добро, за добро
как умея да виждам до голо подводните камъни
и изтривам с усмивка твоето потно чело.
Аз съм тази и с теб ще вървим май до края
настървени за бой и не чакащи милост
и да знаеш, човек, ще се видим и в ада и в рая…
Аз съм тази до болка позната злина.
Аз съм твоята съвест!!!

© Мая Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Мисля, че се раждаме с нея, а дали ще успеем да я опазим зависи от възпитанието, което сме получили от родителите си. Поздрави Андромаха и благодаря за въпроса и за това, че се отби при мен!
Propuestas
: ??:??