7 abr 2009, 21:26

Аз виждам 

  Poesía
741 0 0

Аз виждам

Кой съм аз? Защо съм тук роден?
Каква е мисията моя на света?
Въпроси и мисли пораждат се в мен -
към себе си аз връщам се и търся!

Аз пиша днес с очи, гледащи в безкрая,
преди мен писали са други и зная,
утре ще пише друг, но до края
не стигам - животът е една омая!

Къси са на земята нашите дни,
за да открием нещо в бъдещето скрито -
в миналото ти по-добре търси,
защото всичко е досега открито!

В живота сме само едно повторение,
едно повторение в стремеж за възход -
ние, човеци достойни за съжаление,
тръгнали да търсим в живота си брод!

В стремежи, мечти, надежди, борби,
с илюзии за по-добри бъднини,
създаде лъжи, политики и войни -
колко много глупости човекът роди!

Родихме се голи и чисти! Като дете,
подхвърляно в локва от смрад,
посрещна ни животът с грехове,
обещаващи само смърт и глад!

Но с крачка по-навътре към сърцето,
дъхът ми спира, усещам топлина
и вглеждам се и виждам детето -
смеейки се под кръг от светлина!

Отърсили се от грехове и мисли черни,
без стремежа за богатство в света -
аз виждам ви сред другари верни,
как преживявате щастливо деня!

© Димитьр Димитров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??