Закърмен съм от църквата със вяра,
да виждам красотата и във звяра.
Вълкът е кръвожаден. Той не пости.
Отиде ли на някого “на гости” –
след него само кожа, кръв и кости!
Живота на невинните отнима.
Но пък какви красиви зъби има!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados
И не съм казала, че нямаме критерии за добро и зло, както ти твърдиш:
"И как да нямаме критерии за добро и зло? Що за твърдение е това, кой да знае, ако не ние?"
Порасни още малко, за да видиш абсурда - ЕГН-то няма нищо общо с порастването...
Ти виждаш следствията, а отказваш и да чуеш, че има причини...
Наказвайки следствията, поощряваме причините... схващаш ли?
И ние се превръщаме всъщност в оръжие срещу човещината.
Хубаво си го написал, а запита ли се ЗАЩО има престъпления?
Това "защо" си има и принципност, и конкретност за всеки един човек...
И не забравяй, че всеки човек, преди да стане "престъпник" е бил невинно бебе, даващо и жадуващо обич, и то напълно естествено... и това не се променя просто така... а нещо се случва...
Ти знаеш ли какво се е случило... поне за един човек, бивш мъник и настоящ престъпник?
Знаеш ли какво е в душата на този бивш мъник?
Лесно е да се вижда и констатира, по-трудното е да се мисли... да се замисля човек в дълбочина...
И... не се заяждам, а казвам това, което мисля и в което съм убедена
<a href=" http://vbox7.com/play:e7870b60" target="_blank">Поздрав! >>> </a>
ПП "Ангар (Ангел Чортов): 29-03-2012г. 18:01
"... Сложил съм този си стих в раздел пародии, но на какво е пародия той? Той не е пародия на литературно произведение, а е пародия на християнския псевдо-морал, който учи ако те ударят по едната буза, да си подложиш и другата; и да обичаме враговете си, колкото и да са те кръвожадни и свирепи."
Псевдоморал?
И с какво християнските ценности, а и на всяка друга религия (не секта) допринасят за това, да има престъпления?
Мисля, че именно липсата на тези ценности води до престъпност, защото престъпността е свързана с патологичен недостиг на обич, любов... а християнските ценности са пряко свързани с даването на обич, на любов...
Не разбрах защо това стихо е пародия на християнския псевдоморал... защо именно на християнския... и кое е псевдо-то му...