Aз няма нещо ново да разкажа,
Безименна минавам по света.
Величието – рожба на куража,
Говори ми когато ви чета.
Дарявате ни с мъдрост и със знание –
Енергията, движеща душата.
Животът на човека е послание,
Записано на книга от съдбата.
Историята е предупреждение.
Йордан е символът на чистотата,
Която чрез Христовото кръщение
Лекува ни от злото и лъжата.
Минава времето, а ние гоним
На суетата дребните желания,
Останали без вяра, сълзи роним,
Потънали в моди и във мании.
Рискуваме напразно свойто здраве –
Тършуваме за опит из порока.
Успехът във живота е подправен –
Фалшиви са ни всичките посоки.
Химерите владеят таз земя –
Цените им – изкуствено надути.
Човеците към тях се все стремят,
Шептят молитви жалки недочути.
Ще стигне ли за всички този свят?
Ъглите май отдавна са изкупени.
Юнаците все пилците броят –
Яйцата пък зa жaлocт са счупени.
© Таня Гулериа Todos los derechos reservados