Jun 2, 2024, 7:59 PM

Азбучни мъдрости 

  Poetry » Аcrostis
209 3 5

Aз няма нещо ново да разкажа,

 Безименна минавам по света.
  Величието – рожба на куража,
   Говори ми когато ви чета.
    Дарявате ни с мъдрост и със знание –
     Енергията, движеща душата.
      Животът на човека е послание,
       Записано на книга от съдбата.
        Историята е предупреждение.
         Йордан е символът на чистотата,
          Която чрез Христовото кръщение
           Лекува ни от злото и лъжата.
            Минава времето, а ние гоним
             На суетата дребните желания,
              Останали без вяра, сълзи роним,
               Потънали в моди и във мании.
                Рискуваме напразно свойто здраве –

                 Тършуваме за опит из порока.
                  Успехът във живота е подправен –
                   Фалшиви са ни всичките посоки.
                    Химерите владеят таз земя –
                     Цените им – изкуствено надути.
                      Човеците към тях се все стремят,
                       Шептят молитви жалки недочути.
                        Ще стигне ли за всички този свят?
                         Ъглите май отдавна са изкупени.
                          Юнаците все пилците броят –
                           Яйцата пък зa жaлocт са счупени.     

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??