БАБА МАРТА
Идва, идва, идва тя
с букет разцъфнали цветя
и с пълна с мартеници чанта -
пристига БАБА МАРТА!
Обикаля по света
мартенички да раздава,
радва хиляди деца,
благословия тя им дава:
"- Да сте румени, засмени
и от мен благословени!
Напук не се сърдете -
здрави, весели бъдете! "
И съвета аз приемам
с усмивката, със обичта
и отпращам баба Марта
с мартенската доброта...
Ралица Костова
© Ралица Костова Todos los derechos reservados