Баба Марта мартенички връзва,
млади, стари - никой не забравя.
Всички поздравява със слънчеви лъчи
и нарича да са весели, засмени,
а мечтите вплетени в душите -
нека оживеят.
Щипва бузките на малките,
да забравят за пързалките,
а компютърът да замълчи.
Време е за игри!
Детството е вълшебство,
изпуснем ли момента,
свършва абонамента.
Аргумента - вече сме големи.
Ех, че бреме!
Баба Марта - както се смее,
тъй и може да полудее!
Да завихри снежни бури,
да подгони ветровете,
да погуби зрънцето в полето.
Може всичко.
Не я сърдете!
Честита Баба Марта на всички!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados
"както се смее, тъй и може да полудее"!
Хубаво стихотворение за нрава на баба Марта и за още ред други неща!
Честита баба Марта, Василка! Да ти носи здраве и щастие!