Завързали конците на живота
и вплели ги във тайнствена везба,
с любов наричаме ги Баба Марта,
засмяна ни посреща Пролетта.
Кокичето подава нежност бяла,
от тъжната замръзнала земя,
(за топли ласки в зимата копняла)
с любов ни кима плахо в утринта.
А минзухари, блеснали в гората,
разпръскват във простора цвят
на слънце огнено, на топла вяра,
а пък синчеца - чуден аромат.
Побрали тази обич във сърцата,
закичени за здраве в този ден,
ний пием с радост благодата
от мартенския символ съкровен!
© Криси Todos los derechos reservados
Носи настроение и ухание на пролет!