Mar 2, 2008, 5:57 PM

Баба Марта 

  Poetry » Other
726 0 16
Мили приятели, честита Баба Марта! Бъдете живи и здрави!  

 

Завързали конците на живота

и вплели ги във тайнствена везба,

с любов наричаме ги Баба Марта,

засмяна ни посреща Пролетта.

Кокичето подава нежност бяла,

от тъжната замръзнала земя,

(за топли ласки в зимата копняла)

с любов ни кима плахо в утринта.

А минзухари, блеснали в гората,

разпръскват във простора цвят

на слънце огнено, на топла вяра,

а пък синчеца - чуден аромат.

Побрали тази обич във сърцата,

закичени за здраве в този ден,

ний пием с радост благодата

от мартенския символ съкровен!  

 

© Криси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??