8 jul 2008, 18:25

Балът на мъртвите 

  Poesía » Otra
580 0 8
Днес е ден, в който трябва
да пием. Да бъдем щастливи.
С подивели очи и подути кореми.
Суета съживила голям карнавал.
Във салона - живот,
в чест на всичките живи,
мъртъвците и
слепите дават ни бал.
Нека тръгнем със
смях. Да не бъдем цинични.
Те са там и
празнуват. Да слезем при тях.
Пригответе си
маските на безразличието
и зашийте в сърцата
си най-сладкия грях.
Да отчупим по
късче от бялата пита
със сълзите,
с брашното на болките месена.
Да напуснем дома си
помежду звездите.
Те ни чакат.
И пеят ни песен.
Днес е ден, в който трябва
да пием. Да бъдем щастливи!
Да нахраним с горчилката
своя голям карнавал.
Във салона - живот.
В чест на всичките живи
мъртъвците и
слепите дават ни бал.

© Ивайло Цанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??