(публикува се с любезното съгласие на Черен Джак 12)
Цяла нощ духа силно
вятърът-гей
и накрая разбрах,
че се казва Сергей.
Натроши керемиди,
събори стрехи.
Вилня триста шейсет и пет нощи
и още толкова дни.
Страшничко беше
да го гледам такъв.
Уж гей си го знаем,
пък се прави на мъж.
Даже банки разклати,
полетяха пари.
Като птици крилати
към червени гори.
Към червени другари -
туристи безброй...
за Йоханесбург,
за Виена,
към лорд
Фаунтлерой.
Но до Брюксел пристигна
и тихичко спря...
Прискърбен Вайгений
осиротя.
Сънувах, че партия блажи
и спретва конгрес.
Декламираше Гошо
във анапест.
Но свърши сънят ми,
събудих се аз
с джамия в окото
и фес вместо фас.
Край мен индианци
се пъчат в шпалир,
а бат Гойко е техният
вожд-командир!
© Младен Мисана Todos los derechos reservados
Твой: Младен