Широка база, казвам аз!
Не ваза, а база. База на науката!
И да е Широка! Ако може и дълбока.
И да е пълна със тарелки с праз!
Да се поливат много и държат на слънце.
Да се полага грижа и да се готви бъдещ хляб.
Че празът е голям, без хляб не можем.
А без отгледана наука, няма зиме хляб.
Яйце или кокошка? -
Ще намерим ли магаре пред каруцата да сложим?
За да ни има тук, да не изпукаме от глад?
© Александър Митков Todos los derechos reservados