Хич не е лесно да ги озаптиш,
с онази непокорна, дива алчност.
– Ей, тук има местенце празно, виж!
– Той, плажът се е ширнал до безкрайност.
– Сега ще построим един хотел!
– Ти, бутна ли парите на Контрола?
– Да, всички разрешителни съм взел.
– Е, хайде да докарваме бетона!
– Но трябва през нощта, когато спят,
та всичко да ни е по мед и масло.
– Издигнем ли го, нека да реват,
какво, че ще им бъде твърде тясно!
– Нали са наши хора в общината,
те знаят интереса си – Мерак!
– Не се живее само на заплата,
така че са ни вързани до крак!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados