Без мама и татко,
без близки, роднини,
без дом и закрила,
без град и родина,
без ласка при болка,
без миг за копнежи,
без вяра за утре,
без чувство за нежност,
без хляб за из пътя,
а той – без посока...
...Аз кръгъл сирак съм,
войната – жестока.
Живодар Душков
© Живодар Душков Todos los derechos reservados