Безлюбовна съм. И безтрепетна.
Безпристрастна. И безразлична.
Като изсъхнало цвете.
Като жена необичана.
Бездъждовна съм. И безвятърна.
Вече дори не сънувам.
Вече не галя тревата.
Вече снега не жадувам.
Безучастна съм. И безпесенна.
Станах голямо момиче.
Сива, изтръпнала, есенна,
още живота обичам.
© Нели Вангелова Todos los derechos reservados
Спасена си!