не е тайна...
… когато
не можеш да скриеш
парченцата горест
в раздраната роба
и колкото
повече
питаш
разплиташ
по-бързо
се
свличам…
а вече
съм
гола…
…
по частите влюбено
капки надничат
валеше
забравих
да
скрия
плътта си
сега ме завий
нека спя
без обричане…
(свита
до болка
в съня си…)
…
а там по ъглите
се стичат негласно
мълчани молитви
изстинали длани
и трупа снегът
неизречени ласки
и кърпи
в душата ми
рани…
…
и нищо че вечер
се будя по тебе
в нетленни прегръдки
от студ излинели
и нищо че още
те търся
в очите…
(вън…
все на прага
поспрели…)
…
по частите влюбено
капки надничат
валеше
забравих
да
скрия
плътта си
сега ме завий
нека спя
без обричане...
свита
до болка
в съня си…
© Бехрин Todos los derechos reservados
Благодаря Ви!