Как Бог решава?
Къде и как ,ще се роди дете.
И ако Той ,наистина го праща!
Как успява?
Причина да намери.
Твърде рано ,да го прибере..
Как Бог намира смисъл ?
В зачатието!
Когато знае, че изпратил е лъжа.
И как човек умира?
Щом, даже не се ражда.
Едничък дъх ,не е поел на таз Земя!
Как може малкият човек,
Да бъде по-голям?
Направен бил ,по Божие подобие!
Но вечно си остава.
Една премазана от крак невидим-мравка!
Безброй въпроси!
И още толкова сълзи!
Не друго,а това навярно!
Изпълнило е океаните.
С горчивите,солените води.
Завършек няма!
Няма и да има.
И отговор-нетърсен вече!
Душа сиротна.
Молитва-неизказана!
Оцеляване,не и живот.
Погребана надежда...
© Просто Някой Todos los derechos reservados
Когато човекът е млад,силен и дързък,
по-бързо забрява някак болката...
Стихо-то се роди,когато умря едно друго дете...
Не от моята утроба.
Но за мен няма значение..
Понякога,
на всеки се случва това-
на място и в час сякаш уречен,
да стане неволен свидетел на нещо,
което го грабва,обсебва!
И съпричастността ни в такива мигове е така силна,
че нещата ,които се оказва че сме способни да сторим,
учудва дори самите нас!