25 ago 2023, 13:58  

Без "сбогом" 

  Poesía » De amor
435 7 19

 

Не мога просто да ти кажа „сбогом“.

Не вярвам, че е пътят извървян.

Как в другата реалност да избягам,

щом няма мост за двама ни избран.

Аз още паля пламъците в здрача

и галя с топли устни утринта,

макар да знам, че приказката наша

отдавна е с обречена съдба.

Раздяла все ни дебнеше в засада,

промъквайки се злостно в мисълта.

Нареждаше магическата клада

в очакване… да тръгне любовта.

Но тя остана… Тя не се предаде.

Възкръсваше след всяка малка смърт.

Напук на всички норми и прегради

живееше във своя таен кът.

Сега обаче… време е! Отивай!

Светът те чака. Не мисли за мен!

Но  няма да ти кажа „сбогом“, мило,

а „благодаря“…. за всеки сбъднат ден!

 

 

https://otkrovenia.com/bg/stihove/izprashtam-te

 

 

 

 

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??