24 may 2009, 20:04

Без синьо 

  Poesía
577 0 3

Без синьо

 

Ако няма го синия цвят,

аз ще бъда по-малка от вятъра –

синкав белег, болял силно някога;

 

като мъничка капка море,

но безцветна, лишена от смисъл,

не останала в ничия мисъл;

 

като облаче крехко небе,

но безцветно, нескриващо слънцето –

празно, малко, безсмислено зрънце…

 

Ако няма го синия цвят,

аз ще спра да се радвам на дните си!

Търся синьо и стискам очите си.

© Владислава Генова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??