17 ene 2006, 22:34

Без Теб 

  Poesía
990 0 3
Отиваш си, не мога да те спра!
Ръката си протягам аз безсилно.
Опитвам се да тичам, но стоя.
Мълча, а искам да извикам силно.

Зад ъгъла се скриваш ти и в миг
изчезват всички багри по земята.
Замлъква всичко, само тъжен вик
ехти във дупка, зееща в душата.

Аз хуквам да те търся, бягам сам -
на пейка в парка, спирката позната
в пресечка тясна, до светия храм,
или път мястото на първата ни среща.

Но пусти са сега без тебе те.
Стоят студени, черни, погрознели.
Преди до теб блестяха те
И ти блестеше с техните дантели.

И хуквам аз по сивата Земя
да те намеря, да ти кажа да се върнеш,
да върнеш в мен окото за цвета,
да чувам пак красивата ти песен.

Аз тичам дълго, без да спра.
Аз тичам бързо, без да се задъхам.
Но устрема е вял, натегнала вина
прекършва ми гръбнака и сърцето!

Достатъчно отдавна бе това,
но аз не спрях за миг да те преследвам.
Макар че днес не тичам, а пълза -
яз тебе още диря и копнея.

Но днес косите са прошарени, лика
Бразди е свил във времето и в мъката.
Душата се е скрила тихо под снега
на скуката, тютюна и на безверието.

Изправен аз стоя сега пред пропастта -
последната, безмерна и безвремева.
Щастлив и влюбен ще прегърна днес смъртта -
та тя е твоето перфектно отражение.

© Добри Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Аз нищо няма да кажа...знаеш какво мисля
  • 10х много! Ще пусна още щом имам време въпреки, че някои са от преди 5 години, но пък в тях е скрито сърцето ми. До скоро...
  • Харесва ми! Успех!
Propuestas
: ??:??