4 ago 2010, 12:49

Без теб и с теб навсякъде 

  Poesía » De amor
714 0 3

Откривам те в изгърбените сенки на града,

в раздиращия алт на тишината,

във мидена раздумка край брега,

в дъждовна мацаница по стъклата,

във ситите тела на локвите,

в мушкатовия трепет на балкона,

в намигването на вълните кротки,

във шумна клаксонна симфония.

Следите ти ронливи ме преследват,

откривам те във междуперието птиче,

в поклащането на тролей последен,

дори по кожата на всички нощни жрици.

Без теб и с теб навсякъде вървя

в несполучливо късно тебеотричане,

откривам те във всичко и мълча,

усмивка се изплъзва - тя на теб прилича.

 

© Даниела Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздрав и от мен!
  • Много ми хареса,Даниела!Чувството е силно!
  • Прекрасни и много оригинални образи, които събрани заедно успяват да достигнат до необходимото внушение. Поздрави за стиха.
Propuestas
: ??:??