Б Е З Т Ъ Г А
Не бих безразсъдно към теб полетяла,
пленена от звънкия смях,
дори да се гърчи душата ми цяла
и да ме тласка към грях.
Че там във очите ти златните точици
останаха само метал
и как да гадая на колко пророчици
повярва, че техен си крал?
Заключени двери към топла камина?
Не вярвам. Това е лъжа.
Отдавна, отдавна за роклята синя
припомням си, без да тъжа.
© Стойна Димова Todos los derechos reservados