Ще ти бъда това, което отдавна си чакал -
синя болка, която не ти тежи,
нежна обич, разкъсала мрака.
А пък ти ме остави. Ако решиш.
Ще те пазя от всички проклятия.
Вместо теб ще поемам риска.
Ще направя по-светла земята.
А пък ти ме забрави. Ако поискаш.
Ще закърпвам с усмивка твоите минали рани.
Преди теб ще докосвам острието на ножа.
Ще събирам за тебе звезди разпиляни.
А пък ти си тръгни... Ако можеш.
© Росица Сертова Todos los derechos reservados