Къде е смисълът в това да бъдеш сам?
"В парите?"- изкарани да чуждата земя!
Къде е смисълът във твойто раждане? -
"проплаквайки без свой баща."
Къде е смисълът на сладкия ни дом,
останал в пустото легло?
Там няма никой,
не ти желаят: "Лека нощ!"
Нима не виждате... опустошеният ни свят?
Самотници, заспиващи пред своя телефон.
Разделят ни пространства
в затихващите светлини.
Далече сме във километри,
посредствени са нашите души.
Изгубихме уюта, заспиваме в самотен дом,
а мислим, че купуваме звездите...
с емигрантския си стон.
© Ива Todos los derechos reservados