5 jul 2016, 10:54

Бездомна ще дойда 

  Poesía » De amor
342 1 3


Когато небето прегърне нощта и звездите танцуват,
когато луната изплува от мрака, а той я целува,
вятър когато повее и клоните тихо зашепнат,
тогава на пръсти ще дойда при тебе, любими, бездомна!

 

Ти ще ме чакаш на прага, с поглед зареян в небето,
с пръсти във дланите впити, чоплещи сякаш сърцето,
с тръпнещи устни горещи, шепнещи тихо и страстно
и със душа отмаляла, свитък от време безвластно.

 

Моите стъпки безшумни ще ги усетиш със нея,
ще се усмихнеш със поглед, аз пък с очи ще запея,
ще си протегнеш ръцете, пристан на обич, огнище;
в твоя уют подслонена, ще е страхът ми нищожен!

 

Зная, когато небето с тъмната нощ се прегърне,
а пък луната сънливо с кръгло лице се обърне,
вятърът с нежните пръсти всяка звезда ще запали,
моите стъпки към тебе - само дъхът ти ще гали!

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??