15 jul 2020, 7:17

Безгрижно детство 

  Poesía
878 1 4

Тичам пак с филия във ръка

и камъни прескачам, сякаш бездни.
Чакат ме за лудории цялата тайфа
и у дома до късно няма да си влезем.

 

Ще бъда пак стражар,
а после от апашите ще мина. 
Дама ще чертая върху тротоар
и ще обера съседската къпина. 

 

Коленете ли? Целите са в рани! 
Но дърветата зоват към свойте върхове.
Щом падне мрак, 

ловим светулки във буркани 
и баба идва пак, 
насила да ме прибере. 

 

 

© Галина Кръстева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??