Безлуние, беззвездие, омая.
Задушно е в голямата ми стая.
И само сладък дъх на карамфил
прокрадва се през въздуха унил.
На скрина часовникът минутите кълве,
в прозореца се лута пеперуда.
Светкавица раздира тъмното небе,
а аз на някъде отлитам.
© Румяна Маринова Todos los derechos reservados