10 dic 2021, 10:59

Безполово, безродно, но човек 

  Poesía » Civil
670 4 4

Не знам защо не вземат най подир,
в устите тези маски да натикат.
Ще има тишина, ще има мир
и само ще четем за политика.

 

Безполово, безродно, но човек,
каквото там му пасва нека да е.
Яде и спи. Света на самотек...
Защо му е да вярва и мечтае?

 

Дори и да си мисли, че контрол,
над ориста си дребна упражнява,
царете му, (а кой от кой по-гол),
ласкаят го, за кумовата слава,

 

да мисли колко толерантен бил
пред дявола, Мамона, да и Бога
пред всичките глава е преклонил...
подметки лизал, чак до изнемога.

 

Поетът пише, стреснат изведнъж,
горкият вчера имаше любима,
ако и тя реши да бъде мъж,
Поезията няма да я има.


 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Познавачите на служебните системи обясняват – началник никога няма да назначи за свой заместник човек, по-умен от него. Никога! Защо да рискува евентуално изместване?
А, когато тоя началник замине – пенсия или друг пост – шеф става… Заместникът.
И, разбира се, нивото на интелект, професионализъм и м ...
  199 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??