14 oct 2021, 16:14

Безпътни души 

  Poesía » De amor
248 0 1

 

 

Искам да видя душата си гола,

в тайнства обвита и звезден разкош,

с теб да достигна до свойта Голгота,

а вятърът с писък да спре в полунощ. 

 

Искам очите ти да ме прочитат, 

сълзи горещи да мият греха,

в нозете ни само щурчета да пеят,

а лунният кораб да спре на брега.

 

Пред нас кръстопътя на кръст е разпънат,

от всички посоки въпроси валят,

и най- безпощадно душите откриват,

без път и посока все ще вървят.

 

Искам да видя душите безпътни,

как лудо се любят в нощния мрак,

а там по средата на кръстопътя,

как е поникнал див, кървав мак!

 

 

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??