Българийо, велик син твой
на тебе бе изцяло посветен.
Той не знаеше сън, покой,
за да е народът ни спасен,
че тиранин го потисна,
за свобода даде живота свой
и на бесилото увисна,
безсмъртен да остане той!
© Георги Todos los derechos reservados