25 feb 2015, 23:17

Беззвездно 

  Poesía » De amor
520 0 1

Лека нощ, любов,

но лека ли ще е нощта?

Със тихи букви тъжно пишеш

един тъй чист и нежен благослов...

 

А моята душа е тъмна и жестока

и всеки ден се пита що е то любов,

и ниже тежки сълзи върху небосвода,

оплакваща нечут навреме Божи зов.

 

А ти, любов, тъжиш под грешен камък,

положил изморено тяло, кърпено с мечти

и тез мечти ми бяха построили замък,

но аз изпуснах неговите ключове, уви...

 

Защото аз съм просто Ева

и не бива! Трябва да платя!

И твойта прошка не ми стига,

за да обичам, бъда и летя!

 

Прости, любов... Сега заспивай, свиден,

и мигли отпусни в беззвездното 'не може'.

Минавам боса през безцветната градина

и тихо те обичам, отдалеч, във скута Божи.

 

© Симона Гълъбова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "А ти, любов, тъжиш под грешен камък,

    положил изморено тяло, кърпено с мечти"

    Не е вината в камъка,а в мислите
    дъждовно натежали като камък
    от черните гледци на дните ни
    препълнени с лъжи и със измами...
Propuestas
: ??:??